Henry Hey met Bowie-spinoff Test Propeller naar Nederland

Henry Hey

Samen met David Bowie schreef toetsenist/producer Henry Hey de muziek voor ‘Lazarus’, de voorstelling die binnenkort in Nederland gaat lopen. In het verlengde van David Bowie’s laatste meesterwerk ‘Lazarus’ is deze nieuwe groep ontstaan, met vooruitstrevende (jazz)musici uit Nederland en de Verenigde Staten. Zo ontstond de samenwerking met de ritmesectie van de Nederlandse ‘Lazarus’-productie, bestaande uit bassist Mark Haanstra en drummer Marc Schenk. Ze vormen Test Propeller samen met singer-songwriter Jeff Taylor uit New York, die ook een prominente rol speelt in de huidige band van Donny McCaslin.

De band debuteert op de Nederlandse podia met gloednieuwe muziek, net een stapje dieper het water in dan wat veilig voelt. De muziek is een reactie op schrijnende politieke situaties en de consequenties van menselijke invloed op het milieu, verpakt in opzwepende grooves en melodieën.

Jeff Taylor – zang/gitaar (Mark Guiliana, Donny McCaslin)
Henry Hey – toetsen (ForQ, Rudder)
Mark Haanstra – bas (Ellen ten Damme, Lazarus)
Marc Schenk – drums (Gare du Nord, Lazarus)

Speellijst
02 sep Theater de Vest [Alkmaar]
04 sep TivoliVredenburg [Utrecht]
06 sep Paradox [Tilburg]
07 sep Bimhuis [Amsterdam]
08 sep Verkadefabriek [Den Bosch]