Winnaars Edison Jazz/World 2019 bekend

Vandaag heeft de Edison Stichting de winnaars Edison Jazz/World 2019 bekendgemaakt. Winnaars van eigen bodem zijn het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met hun album ‘Crossroads’ en vocalist Sanne Rambags met haar trio Mudita voor het album ‘Listen To The Sound Of The Forest’. De door DJ’s P-Dog & Zembie (alias Sander Huibers en Frank Jochemsen) samengestelde platenreeks ‘Functional Stereo Music’ van The Rob Franken Electrification wint in de categorie ‘Het document’. Andere winnaars zijn de internationale artiesten Brad Mehldau (Internationaal), Jacob Collier (Vocaal), Fatoumata Diawara (World) en Janelle Monáe (Soul, Funk, R&B). Wie uiteindelijk de Edison voor de Jazzism Publieksprijs krijgt maken wij later bekend.

De prestigieuze prijzen worden uitgereikt op zondag 7 juli tijdens Edison Jazz/World dat plaatsvindt bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival. Welke winnaars die avond optreden naast oeuvreprijswinnares Angélique Kidjo wordt binnenkort bekendgemaakt.

Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury uit de voordrachten een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld en daaruit vervolgens de winnaars bepaald. De jury bestaat uit Michelle Kuypers, Angelique Houtveen, Co de Kloet, Cor Bakker, Paul Bruger, Mathijs de Groot en meestemmend voorzitter Imme Schade van Westrum.