Closer to Jazz brengt knallende jazzmuziek naar de Doelen

De gloednieuwe Rotterdamse stichting Closer to Jazz brengt knallende jazzmuziek daar waar het hoort: midden in de stad en dicht bij de mensen in Stadsbrasserie Rotterdam. Sprankelende klanken die zich kenmerken door een combinatie van de blues, swing-feel, gesyncopeerde ritmes en improvisatie. Onderdeel van de programmering zijn gratis concerten en jamsessies op woensdagavond in Stadsbrasserie Rotterdam. Na een openingsconcert met gasten uit de (inter)nationale jazztop start de jamsessie en krijgt iedereen de kans om samen met de jazzhelden van nu het podium te delen. “Closer to Jazz programmeert meer traditionele en sprankelende muziek waarop gedanst mag worden. En dat midden in de stad. Een feestje om mee te maken,” aldus Thijs Nissen. De Closer to Jazz Sessions in Stadsbrasserie Rotterdam beginnen elke woensdag om 20:30 uur.

Topmusici en jong talent
Closer to Jazz Sessions is een platform voor publiek, musici en jong talent om met elkaar te spelen en ideeën uit te wisselen. De glorietijden van de jazzmuziek herleven op een unieke locatie als Stadsbrasserie Rotterdam, pal onder concertzaal de Doelen. “Het Rotterdamse publiek krijgt hier topmusici uit binnen- en buitenland te zien. Tegelijk wordt er een platform gecreëerd voor jong talent,” aldus Mitchell Damen. “Jonge muzikanten die het podium delen met hun jazzhelden, samen spelen en ideeën uitwisselen; dat is geweldig.”

Unieke samenwerking
De unieke samenwerking tussen Codarts Hogeschool voor de Kunsten, de Doelen en Stadsbrasserie Rotterdam maakt het initiatief mogelijk. “We vinden het fantastisch dat we Closer to Jazz letterlijk en figuurlijk een podium kunnen bieden”, aldus Ernst Hoogenboom van Stadsbrasserie Rotterdam. “Er zijn zelfs plannen voor een festival en een talent-ontwikkelingsprogramma. Deze staan in de steigers.”