The Jazzinvaders naar Jazzpodium DJS

Op zaterdag 13 oktober spelen The Jazzinvaders na twee jaar weer eens in Jazzpodium DJS. Alweer elf jaar is Phil Martin (bij Dordtenaren ook bekend als Timothy van der Holst) de muzikale motor van The Jazzinvaders. Hij werkte jaren als dj en als drummer/producer voordat hij met The Houdini’s in het Bimhuis in amsterdam een sessie deed die tot de geboorte van The Jazzinvaders leidde.

Phil maakt de beats in zijn eigen studio en laat zich daarbij rijkelijk inspireren en aanvullen door de bandleden. Dat is dan ook de reden dat de muziek zeer groovy is en het ook goed doet in de danceclubs. De composities zijn geschreven door de muzikanten zelf, onder wie ook de veelzijdige ‘vortex’ Ton van der Kolk op bas, en zijn zeer juicy en pakkend. Als kers op de taart is daar zangeres Linda Bloemhard, die de muziek met haar stemgeluid en lazy randje helemaal compleet maakt.

Vijf albums en twee succesvolle tours met Dr. Lonnie Smith en Azymuth verder is de band nog steeds opzoek naar nieuwe uitdagingen. Dit keer zal er een nieuw experiment aangegaan worden met elektronische drumsounds en een loopstation dat bediend wordt door Phil Martin en de constructieve strijd aangaat met de rijke blazersarrangementen van saxofonisten Rolf Delfos en Peter Broekhuizen.