Programma So What’s Next? 2,3,4 november compleet

Met nog eens achttien nieuwe namen is het programma van So What’s Next? 2018 compleet. Het jazz & beyond festival telt meer dan zestig concerten verdeeld over drie dagen, met optredens van grote namen in vaak onverwachte samenstellingen en met héél veel nieuw talent. Onder de laatste reeks bevestigingen is de selectie van de Open Call voor So What’s Next? Downtown, het ontdekkersprogramma in de Eindhovense binnenstad op zondag 4 november.

So What's Next?Tegelijkertijd kondigen ze een nieuwe samenwerking aan tussen clubnacht HET WILD en So What’s Next?: een nachtprogramma met Dorian Concept en Jameszoo in De Sociale Dienst. Met verdiepingsprogramma ‘Electric Feel’ gaat So What’s Next? het gesprek aan over digitalisering en wat dat voor muziek betekent.

So What’s Next? Downtown

Net als vorig jaar schreef het festival in juli een Open Call uit voor opkomende jazz en cross-over artiesten, voor vijftien showcaseplekken tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 4 november. De jury bestond uit Guido van Dieren (BIRD), Frank Bolder (LantarenVenster/North Sea Jazz Festival) en David Ernst (Gaslab/Studium Generale Eindhoven). Uit bijna 100 inschrijvingen uit heel Europa, selecteerden zij de meest veelbelovende artiesten: Lydian Collective (UK) • Sarenville • Handsome Couple (D) • Baskar • Luchtman • Simio Jazz Trio • Diego Pinera (D) • Mungo Bungo • Algorhythm • Matteo Mijderwijk • Vernon Chatlein • Guy Salamon • Collective Conscience (B) • Myrthe van de Weetering • Amaury Acosta • Kuhn Fu

Ook is er veel Brits en Amerikaans talent te ontdekken tijdens So What’s Next? Downtown. Een nieuwe generatie jazzmuzikanten laat van zich horen en schudt de jazzscene aan alle kanten op. Hun opwindende muziek is een ontdekkingstocht door jazz, elektronische muziek en Afrobreat – als het maar ‘uplifting’ is. Met op zondag Nubya Garcia en Poppy Ajudha uit Londen. En uit de VS Braxton Cook, Georgia Anne Muldrow & the Rightheous, Josef Leimberg, Ben LaMar Gay, Madison McFerrin die een nieuw geluid laten horen.

De locaties die dit jaar So What’s Next? Downtown hosten zijn: De Oude Rechtbank, Stage Music Café, Dynamo, Meneer Frits, Club Rouge, Van Abbemuseum en de Stadsfoyer in Muziekgebouw Eindhoven.

Het Wild x So What’s Next?

Op zaterdagavond 3 november, na het hoofdprogramma in Muziekgebouw Eindhoven, gaat het feest door in club De Sociale Dienst. HET WILD x So What’s Next? is een nachtprogramma met op de planken Dorian Concept (live-set) en Jameszoo (dj-set), beide uit de stal van Brainfeeder. De Oostenrijkse Dorian Concept brengt een experimentele sound met rollende melodieën, bombastische jazzmotieven en coole, laidback hiphop. Jameszoo, oftewel Mitchel van Dinther uit Den Bosch, is een muzikale alleseter en een graag geziene gast bij So What’s Next? en HET WILD.

Electric Feel

Dit jaar besteedt So What’s Next? in het verdiepingsprogramma ‘Electric Feel’ aandacht aan de wisselwerking tussen elektronische muziek, dance en jazz. In een paneldiscussie met zangeres Georgia Anne Muldrow en producers Jameszoo en Dorian Concept – die allen getekend op het Brainfeeder label van Flying Lotus – proberen we erachter te komen hoe jazz weer cool is geworden voor jonge luisteraars. Schrijver Kenneth Killeen geeft een keynote speech over hoe digitale veranderingen om ons heen de wereld van muziek maken hebben veranderd. Op welke, nieuwe manieren maken muzikanten muziek en hoe verandert dat de muziek weer?

 

Programma So What’s Next? 2018

Vrijdag 2 nov – So What’s Next? Opening Night
Songs of Joni Mitchell: Noordpool Orkest ft. Zara McFarlane, Anna Serierse, Ben van Gelder en Jorrit Westerhof • Reinier Baas & Ben van Gelder

Zaterdag 3 nov – So What’s Next?
Avishai Cohen ‘1970’ • GoGo Penguin • Jungle by Night • SFJAZZ Collective (Miguel Zénon, David Sánchez, Warren Wolf, Sean Jones, Robin Eubanks, Edward Simon, Matt Penman, Obed Calvaire) • Moses Boyd Exodus • Benjamin Herman ‘Project S’ • Marquis Hill Blacktet • Dinosaur • Theon Cross ‘Fyah’ • Melissa Aldana • Braxton Cook • Oscar Jerome • Foresight • JEFF • Philipp Rüttgers • Daltones • Valvetronic Brassband • Jameszoo (dj) • Dorian Concept (live)

Zondag 4 nov – So What’s Next?
Poppy Ajudha • Nubya Garcia • Josef Leimberg • Madison McFerrin • Georgia Anne Muldrow & the Righteous • Lawrence • Dan Tepfer • Joel Ross /Immanuel Wilkins Quintet • Ben LaMar Gay • Melissa Aldana • Braxton Cook • Lydian Collective • Sarenville • Handsome Couple • Baskar • Luchtman • Simio Jazz Trio • Diego Pinera • Mungo Bungo • Algorhythm • Matteo Mijderwijk • Vernon Chatlein • Guy Salamon • Collective Conscience • Myrthe van de Weetering • Amaury Acosta • Kuhn Fu