Nieuwe editie ‘Jazz & De Walvis’ met onder andere Yuri Honing

Zondagmiddag 16 september vindt de vierde editie plaats van huiskamerjazzfestival Jazz en de Walvis. Wandel over de eilanden van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam, bekijk de stad met andere ogen en beleef intieme concerten op bijzondere locaties. Geschikt voor muziekliefhebbers van allerlei pluimage, architectuurlovers, buurtgenoten, jazzfanaten en families.

Op het programma Edisonwinnaar Yuri Honing, flamencotovenaar Eric Vaarzon Morel en festivalhit Pink Oculus. Daarnaast zijn er podia voor onder andere het jonge drumtalent Sun-Mi Hong en improheld Wolter Wierbos.

Nieuw op het programma is een Crash Course Jazz. Kenner Hans Mantel neemt je in een half uur mee door de geschiedenis van deze muziek. En ook dit jaar een architectuurwandeling onder leiding van een gids van het Borneo Architectuur Centrum, inclusief twee concerten naar keuze. Voor mensen die verrast willen worden zijn er speciale programmapakketten beschikbaar dit jaar.

Programma:
Yuri Honing & Wolfert Brederode * Pink Oculus * Wolter Wierbos * Bart van Lier & Bert van den Brink * Jim van der Zee * Eric Vaarzon Morel * Ntjam Rosie * Maarten Ornstein * Alistair Payne & Sun-Mi Hong