Cameron Blake – Fear Not

Cameron Blake – Fear NotCameron Blake is een singer-songwriter afkomstig uit Grand Rapids, Michigan. Hij is een van die mensen die meer is dan een componist. Naast welluidende muziek excelleert hij in teksten, in korte, beeldende verhaaltjes. De muziek omlijst deze korte verhalen. Blake is opgeleid als violist en naast zanger, pianist en gitarist is hij in het dagelijks leven ook dirigent van een koor. Hij is maatschappelijk betrokken en leidt diverse humanitaire projecten, waarbij hij onder meer met daklozen werkt.

Met ‘Fear Not’ heeft hij zijn zesde album uitgebracht. Met een groep van zo’n vijftig muzikanten neemt hij de luisteraar op een reis door de wereld. Soms is de begeleiding klein en bij andere nummers is het met een volledig symfonieorkest of jazzband. Zijn muziek en stem zijn vaak melancholisch, en soms fel en woedend. Zijn nummers behandelen uiteenlopende onderwerpen en vaak worden de politiek en de gang van zaken in wereld besproken. Zoals bijvoorbeeld in ‘Tiananmen Square’ over de toestand in 1989 op het bekende plein in Beijing, over vluchtelingen in ‘The Only Diamond I Could Find’. Erg mooi is ook het rustig swingende ‘Old Red Barn’ en het jagende door een jazzband begeleidde ‘Sandtown’, waarin hij schrijft over de rassenrellen in Baltimore. Zeer indrukwekkend. (8,5/10) (Continental Records Services)