Davide Pannozzo – Unconditional Love

De Italiaanse Davide Pannozzo gitarist kreeg het aanbod om een album te laten produceren door drummer Steve Jordan en bassist Will Lee. Voorwaarde was dat hij naar New York zou moeten verhuizen. Om deze kans te krijgen was een verhuizing geen probleem voor Davide, dat is wel duidelijk. Zijn eerste cd verscheen in 2003, op zijn vierde (“Born Electric” uit 2012) werd hij begeleid door Robben Ford en Carl Verheyen en onlangs is zijn zesde verschenen, waarbij de productie in handen was van de eerder genoemde Jordan en Lee.

Op “Unconditional Love”, zoals de cd heet, staan tien nummers, waarvan acht door Pallazzo zelf zijn geschreven. De twee covers zijn bewerkingen van nummers van George Harrison en Billy Cobham. In zijn spel hoor je invloeden van Jeff Beck, Eric Clapton en Jimi Hendrix, die hij in een eigen stijl weet te smeden. Het is stevig en melodieus. Dat stevige is meteen duidelijk met het eerste nummer “Six Wires”, gevolgd door het wat lichtere reggae-achtige “Living Loving & Giving”. Het soulvolle “I Heard You” en de naar de country neigende “Bring Me To The Light” maken de variatie in het aanbod compleet. Het funky “One & Only” eindigt met een fantastische gitaarsolo en met het stevige “Changing Illusions” horen we Jeff Beck en Jimi Hendrix terug. In George Harrisons “Wah Wah” hoor je wat oosterse mystiek terug, dat wordt gevold door het jazzy “The Purest Thing” en de jazz/funk “Stratus”, dat is geschreven door Billy Cobham. Als uitsmijter krijgen we nog een stuk fusion voorgeschoteld met “Lord Knows What’s In My Heart”.
Een uitstekend album van deze Italiaanse snarengeselaar. Aanrader. (8/10) (Unconditional Love Global Publishing)