Leonard Griffie – Better Late Than No Time Soon

Het schijnt dat deze Leonard Griffie al een aantal decennia meedraait in de muziek, maar een grote naam is hij tot nog toe niet geworden. En op het internet valt er ook erg weinig over hem te vinden. Wat ik heb kunnen vinden beperkt zich tot het feit dat hij met blueszangeres Karen Lovely heeft samengewerkt en hij onlangs zijn tweede solo-cd heeft uitgebracht. Het eerste kwam in 2013 uit en was getiteld “Give It To Me”.

De tweede cd heet “Better Late Than No Time Soon”, wat inderdaad een juiste bewering is. Op de cd staan veertien door Griffie zelfgeschreven nummers, waarvan een in samenwerking met ene Walker en ene Smith. Hij wordt begeleid door een uitstekende band, bestaande uit Doug McAlister (bas), Mark Stever (drums), Michael Vannice (piano, orgal), Gordon Greenley (saxofoon) en Randy Scherer (trompet). Wat we horen zijn nummers, die prettig in het gehoor liggen en als soulvolle blues kunnen worden bestempeld. Vooral de blazers zorgen voor het soulvolle geluid. Griffie is een goed gitarist. Als zanger munt hij niet echt uit, maar hij heeft een warm geluid, waarmee hij zich in dit genre prima weet te redden. Mijn favoriete nummers zijn de swingende “I’m Not Like That” en “Ain’t Nobody Home” en de door gitaar en orgel gedomineerde instrumental “Up And At Em”. (Pangoboy) (7/10)