STUFF. op 3 december naar Groningen

STUFF. is een vijfkoppige jazzformatie gevormd door onze zuiderburen en de meest uitzonderlijke ooit. De Belgische heren maken een genre-ontstijgende groove die in zo’n hoedanigheid is beïnvloed door hiphop, elektronica en jazz dat je het beter ‘future funk’ kunt noemen. Maar, echt categoriseren kan je STUFF. niet. Naast een set ongebruikelijke instrumenten als een wind synth gebruiken ze ook de bekende drums, elektronische bas, synthesizers en draaitafels om hun asymmetrische, onconventionele ritmes, melodieën en elektronische effecten tot een dikke, vette groove te spinnen.

Hun eerste, alom geprezen, album zag het daglicht in maart 2015 en werd gevolgd door een Europese club- en festival tour. Met meer dan 150 shows op o.a. jazz, alternatieve en elektronische muziekfestivals wisten ze iedereen overal in te pakken met hun eclectische stijl. Daarnaast sleepten ze in thuisland België op hun dooie gemakje muziekawards voor het beste album van het jaar, de beste live act, doorbraak van het jaar en beste artwork in huis.

Begin 2017 kwam hun tweede album ‘old dreams new planets’ uit. Opnieuw een rake klapper die razendsnel de Belgische hitlijsten beklom. En dat zonder airplay en enkel met instrumentatie. En daarmee keert STUFF. nu terug naar Groningen. Afgelopen jaar nog in De Oosterpoort maar nu onder het GT music label na twee jaar terug naar het sfeervolle Grand Theatre in Groningen, en wel op 3 december.

Foto (c) Hans Kreutzer