Gijs Idema Trio wint Expression of Art Award

Op zondag 28 mei heeft het Conservatorium hotel in Amsterdam de ‘Expression of Art Award’ uitgereikt aan het Gijs Idema Trio. Dit is een jaarlijks initiatief van het hotel in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, waarbij jazz muziekvakstudenten van de opleiding kans maken op een geldbedrag ter waarde van €5.000,-, ter ondersteuning van hun muzikale carrière. Het project bestond uit een reeks van vijf jazzconcerten in de Symphony Room van het hotel, die werden afgetrapt in januari 2017.

Een professionele jury bestaande uit associate director van het Conservatorium van Amsterdam Edoardo Righini, saxofonist Maarten Hogenhuis en gitarist Maarten van der Grinten beoordeelde de optredens en kozen zondag unaniem voor het Gijs Idema Trio; “Het Gijs Idema Trio bestaat uit drie jonge jongens van 19, 20 en 21 jaar, grote talenten die hiervoor ook allerlei andere wedstrijden hebben gewonnen, waaronder het Prinses Christina Concours.” aldus Edoardo Righini.

Al sinds de opening in 2011 omarmt het Conservatorium hotel de historie van het pand, waarin van 1983 tot 2008 het Conservatorium van Amsterdam was gevestigd. Het hotel biedt een podium aan verschillende muziekvakstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. De award is in 2016 voor het eerst uitgereikt aan Gideon Tazelaar, die van het geld naar New York is vertrokken en inmiddels is toegelaten aan het prestigieuze New Yorkse conservatorium; The Juilliard School. Tijdens een optreden in een lokale New Yorkse jazzclub werd hij opgemerkt door jazzlegende Wynton Marsalis die een auditie voor hem regelde; een life changing moment en grote stap in zijn carrière.

“The Set hotels met het Hotel Café Royal in Londen en het Lutetia Hotel in Parijs, stimuleert in iedere markt lokale kunstenaars en musici die hun talenten willen etaleren. Daar is dit award initiatief een voorbeeld van en naast de geldprijs bieden we daarom ook een podium om op te treden in de lobby van het hotel en tijdens speciale openingen en evenementen van het hotel, ook het Gijs Idema Trio zal hiervoor veel gevraagd worden dit jaar.” aldus Roy Tomassen, general manager van het Conservatorium hotel.