Win kaarten voor Lucy Woodward in ’t Paard

Lucy WoodwardDe Amerikaanse Lucy Woodward is nog maar net klaar met school als ze in New York voor een schnabbel start met het zingen van jazzliedjes. Ze begint op te treden met verschillende coverbands en schrijft ondertussen nummers voor anderen. Het legendarische label Atlantic Records is al snel onder de indruk van de zangeres en brengt in 2003 haar debuut ‘While You Can’ uit. Ze scoort een Top 40 hit met ‘Dumb Girls’ en Stacie Orrico zingt haar nummer ‘(There’s Gotta Be) More To Life’ regelrecht de Top 5 in.

‘ Lucy Woodward verdient meer publiek’ was de kop van de recensie van het concert dat Lucy Woodward in december in het Patronaat gaf. Een terechte constatering, want de muziek van lucy Woodward is een energieke mix van jazz, pop, R&B, en New Orleans ritmes. Niet voor niets zong ze mee op het bekroonde ‘Family Dinner’ van Snarky Puppy.

Woodward is echter niet uit op een popcarrière. De opvolger Lucy Woodward is… Hot and Bothered (2008), geproduceerd door Itaal Shur (Santana en Maxwell) en Tim K (Tiny Hearts), laat de jazzy kant van Lucy horen. Twee jaar later verschijnt Hooked! op het Verve label. De plaat laat een mix van heerlijke swing en pop horen, en is geproduceerd door Tony Visconti (David Bowie).

Via Verve komt ze in contact met Snarky Puppy frontman Michael League. Het leidt tot haar nieuwste album Til They Bang On The Door dat op League’s GroundUP label uitkomt. Een all-star productie met medewerking van Snarky Puppy leden Cory Henry en League zelf, plus producer/toetsenist Henry Hey (David Bowie en George Michael). Naast haar solocarrière werkte Woodward samen met sterren als Rod Stewart, Celine Dion, Carole King en Joe Cocker.

Op 9 juni staat ze in ’t Paard in Den Haag en jij kan daar bij zijn! Like JazzZine op Facebook en deel dit bericht op je timeline om mee te doen, want JazzZine mag een aantal kaarten weggeven! Doe het snel, want het concert is al snel! Meer info en kaarten vindt je hier: https://www.paard.nl/event/lucy-woodward/