Kamasi Washington bevestigd voor So What’s Next?

De charismatische saxofonist, bandleider en componist Kamasi Washington is zojuist toegevoegd aan So What’s Next? als headliner van het programma op zaterdag 4 november 2017. In de aanloop naar zijn nieuwe EP ‘Harmony of Difference’ geeft hij dit najaar enkele concerten in Europa. Het optreden op So What’s Next? is het enige in Nederland. Samen met zijn band The Next Step zal hij in Eindhoven een voorproefje spelen van zijn nieuwe werk. Ook nieuw op het programma: de Braziliaanse elektro bossa zangeres Céu, de soulvolle singer-songwriter Nick Hakim, zanger Jeff Taylor die meespeelt met Donny McCaslin, het explosieve Tank and the Bangas, singer-songwriter Moses Sumney en de nieuwe generatie jazz cats in Nederland vertegenwoordigd door De Raad van Toezicht.

Kamasi Washington maakt jazz van de 21e eeuw: even toegankelijk als virtuoos, zonder ruimte voor compromissen. Hij slaagt er als geen ander in om de aandacht te vangen van luisteraars die tot dat moment niet bewust in jazz geïnteresseerd waren. Een voorbeeld daarvan is zijn bijdrage aan Kendrick Lamar’s ‘To Pimp a Butterfly’ waarop hij de meeste saxofoonsolo’s voor zijn rekening nam. In 2015 verbaasde hij menigeen met de release van zijn 172 minuten durende, 3-cd album ‘The Epic’. Hierop brengt hij een ode aan o.a. John Coltrane. Het album bevat invloeden uit hip hop, R&B, Latin en Afrikaanse muziek.

De in Los Angeles opgegroeide alleskunner heeft een echte jazzachtergrond. Zo vormde hij al in high school The Young Jazz Giants, een kwartet met onder meer bassist Thundercat waarvan de overige groepsleden nog steeds de basis van zijn huidige band vormen. Washington, die de afgelopen jaren samenwerkte met grootheden als McCoy Tyner, Gerald Wilson, Freddie Hubbard, Quincy Jones, NAS, Snoop Dogg en Flying Lotus, maakte eerder al indruk op Lowlands en North Sea Jazz festival.

Over So What’s Next?
Op 3, 4 en 5 november 2017 baadt Eindhoven in neonlicht tijdens de vijfde editie van jazz en beyond festival So What’s Next? Het festival richt zich op verrassende, grensverleggende en toonaangevende jazz & beyond artiesten van het nieuwe millennium. Het festival breidt dit jaar uit van twee naar drie dagen met een speciaal – nog aan te kondigen – project op vrijdag 3 november.

Programma zaterdag 4 november
Kamasi Washington
Jacob Collier
Avishai Cohen (Trumpet) Quartet
Zara McFarlane
Donny McCaslin
Ambrose Akinmusire Quartet
Céu
Nick Hakim
Shabaka & the Ancestors
Mark Guiliana Jazz Quartet
Steve Lehman Sélébéyone
ALA.NI
De Raad van Toezicht

Programma zondag 5 november
Daymé Arocena
KNOWER
Tank and the Bangas
Gabriel Garzón-Montano
Moses Sumney
XamVolo
Aruán Ortiz
De Beren Gieren
Bram Stadhouders & the Big Barrel Organ

Meer programma T.B.A.

So What’s Next?
3, 4, 5 November 2017
Muziekgebouw, Eindhoven & diverse locaties binnenstad Eindhoven
Tickets & meer info www.sowhatsnext.nl