The Pierre Dunker Quartet zaterdag in Jazzpodium DJS

Pierre Dunker QuartetOp zaterdag 20 mei speelt The Pierre Dunker Quartet in Jazzpodium DJS in Dordrecht. Het gezelschap rond bassist Dunker speelt jazz met onmiskenbaar tropische invloeden, vele lagen, vrije improvisaties en diepe grooves. Pierre komt uit een muzikale familie op Curaçao en stond al als tienjarige met zijn cuatro (een snaarinstrument tussen gitaar en ukelele in, red.) op een podium samen met Luti Samson, componist en zanger van populaire muziek. Zijn vader en zijn oom, beiden gitaristen, stonden bekend als de Gebroeders Dunker, die onder andere veel samenwerkten met bekende locale componisten zoals Edgar Palm en Rudy Plaate.

Pierre is een autodidacte muzikant. Zo leert hij zichzelf gitaar spelen, speelde tot einde jaren negentig de elektrische bas en pakte vervolgens de contrabas op. Met behulp van zijn latere basleraar werd hij geïntroduceerd in het jazzcircuit op Curaçao. Later maakte hij ook deel uit van de Cubaanse formatie Cuban Express en later Son CC, waarmee hij veel lokaal en in de regio optrad.

Wat daarna volgde waren samenwerkingen met lokale en internationale artiesten zoals Miles Peña, Dave Valentin, trompettist Avishai Cohen, Michiel Borstlap, Denise Jannah en nog vele anderen. Pierre verhuisde in 2014 naar Nederland met als doel zijn eigen kwartet op te zetten en zijn composities ten gehore te brengen in Nederland en andere landen. In najaar 2016 verscheen het debuutalbum Nomads van het Pierre Dunker Quartet.