Get The Blessing! naar Paradox

Get The Blessing!Get The Blessing! zet de jazzwereld op zijn kop. Jim Barr en Clive Deamer bewezen hun vernieuwingsdrang al met hun supergroep Portishead… en (Deamer bij) Radiohead. Nu zegenen ze de jazz met hun geestdrift.

Rockriffs, danceritmes en inventieve improvisaties vormen de basis waar mee ze op kunstzinnige wijze een nieuw geluid binnen de jazz smeden. Dat kan ook moeilijk anders als je weet dat bassist Jim Barr (Portishead) en drummer Clive Deamer (Portishead, Radiohead) aan de basis van de band liggen. Samen met saxofonist Jake McMurchie (sessiemuzikant bij Portishead) en trompettist Pete Judge creëren ze een unieke sound, met hier en daar invloeden van Ornette Coleman en Charles Mingus, maar ook van Tortoise en Portico Quartet.

Hun debuutalbum ‘All is Yes’ kreeg meteen de BBC Jazz Award voor beste album. In 2015 brachten zij hun album Astronautilus uit op het Naim label. Op die plaat swingen ze en betoveren de luisteraar met ingetogen klanken, fascineren met bijzondere loops en combineren vrijheid met discipline. Hun aanpak heeft veel weg van bands uit de postjazzscene. Denk aan EST, Polar Bear and Acoustic Ladyland.

Get The Blessing! staat op vrijdag 12 mei in Paradox