John Coltrane re-issues op CD en LP

John Coltrane staat dit jaar in de spotlight door John Scheinfeld’s langverwachte ‘Chasing Trane: The John Coltrane Documentary’, die sinds 14 april te zien is in theaters. Kort volgend op deze documentaire zal worden er reissues uitgebracht van de revolutationaire muziek door deze ‘heavyweight champion’. Vanaf 9 juni zullen de re issues uitgebracht worden. ‘Tane: The Atlantic Collection’ bevat 9 tracks geselecteerd uit het werk die de saxophonist opnam voor Atlantic Records tussen 1959 en 961. Deze collectie zal beschikbaar zijn op LP, CD en digitaal.

De collectie zal worden opgevolgd door mono reissues van 5 Coltrane studio albums: ‘Giant Steps’, ‘Olé Coltrane’, ‘Coltrane Plays The Blues’, ‘Bags & Trane’ en ‘The Avant-Garde’. Elke mono reissue wordt beschikbaar op 180 gram LP en digitaal op 16 juni. De mono cd voor de klassieker ‘Giant Steps’ zal vanaf 7 juli beschikbaar zijn.