Meester-bassist Marcus Miller in november naar Tilburg

In november staat meester-bassist en levende legende Marcus Miller in 013, Tilburg. Miller’s muzikale CV puilt uit met meer dan 500 projecten en samenwerkingen. Veel bekendheid verwierf hij door mee te werken aan Miles Davis’ succesalbum ‘Tutu’. Maar daarnaast bouwde de geboren Amerikaan door de jaren heen gestaag aan een reeks succesvolle soloalbums.

Marcus is al ruim drie decennia een vaste kracht in de muziekindustrie, niet alleen als bassist, maar ook als componist, arrangeur en producer. Het leverde collaboraties op met Miles Davis, David Sanborn, Luther Vandross, Eric Clapton, Paul Simon, Aretha Franklin, Jay-Z en Snoop Dogg. Miller opereerde gedurende zijn carrière over alle genres (zelfs opera!), maar overal gebruikt hij zijn herkenbare en niet te imiteren basspel. Naast de meer dan 500 projecten, bouwde Marcus Miller gestaag aan een rijke collectie soloalbums.

In 2012 zou Marcus Miller 013 al aandoen, maar vanwege een tragisch ongeluk met zijn tourbus ging de show niet door. Nu, vijf jaar later, brengt de meester alsnog een bezoek aan 013. Op dinsdag 14 november zal hij 013 aandoen. Een optreden van deze muzikale legende mag je niet missen!

Marcus Miller
Dinsdag 14 november | aanvang 21.00 | zaal open 19:00
Tickets € 28,00 (excl. servicekosten) | Main
Voorverkoop start op donderdag 13 april om 10:00 uur.
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl