Alexander Beets invites Anna Serierse

Anna Serierse
Foto (c) Kim Raad
Alexander Beets, saxofonist en festivaldirecteur van Rabobank Amersfoort Jazz, nodigt regelmatig de beste jazzartiesten uit om met hem het podium te delen in De Observant in Amersfoort. Voor woensdag 12 april heeft hij de talentvolle zangeres Anna Serierse gevraagd.

Anna Serierse (23) is al van jongs af aan met jazz bezig. Door haar vader, een jazz drummer, kwam ze hier altijd mee in aanraking is ze er eigenlijk mee opgegroeid. Toen ze 9 jaar was begon ze met zangles en een jaar later stond ze te zingen met het Metropole Orkest. Hieruit vloeide een aantal andere optredens op onder andere Larens Jazz Festival en Rabobank Amersfoorts Jazz met onder andere Rob van Kreeveld.

In 2011 werd ze toegelaten tot het Junior Jazz College, een jong talent opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Na dit 2 jaar gedaan te hebben zit de nu in haar eindexamenjaar van de Bachelor Jazz Zang aan het Conservatorium van Amsterdam.

Anna’s grootste voorbeeld is Ella Fitzgerald, maar ze haalt ook veel inspiratie uit instrumentalisten zoals Chet Baker, John Coltrane en Oscar Peterson. Recent trad ze onder andere op in het Bimhuis te Amsterdam, op het Jazzfest, het North Sea Jazz Festival en het Goois Jazz Festival. Ook is ze sinds 2015 lid van het Nederlands Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse.