Gare du Nord 15th Anniversary Clubtour op zaterdag 8 april in Paradox

Foto (c) René Obdeijn

Met een Edisonnominatie en een toptiennotering voor het nieuwe album ‘Stronger!’ keert Gare du Nord na een radiostilte van vier jaar overtuigend terug aan de top van de Nederlandse muziekscene.

Het nieuwe album markeert het vijftienjarig jubileum van de band die in 2001 debuteerde met de Europese culthit Pablo’s Blues en vervolgens drievoudig platina scoorde met het voor het New Yorkse label Blue Note Records opgenomen album Sex ‘n’ Jazz. Het comeback-album Stronger! werd door de Nederlandse pers met lovende kritieken onthaald en geprezen als het eerste album waarop Gare du Nord klinkt als een pure, groovende live-band. “High energy soul en sexy jazz van een van de beste live bands van Nederland.”

De groovende zeskoppige band gaat dit najaar met bestaande en nieuwe fans het vijftienjarig jubileum in de clubs uitbundig te vieren. Het wordt grooven tot de max in een high energy show. Met uiteraard de nieuwe funky songs van het album Stronger! maar ook met de vele classic hits als Marvin & Miles, Beautiful Day, You’re My Medicine (met Marvin Gaye) en Pablo’s Blues. De kippenvelfinale van de show wordt gevormd door een extra lange uitvoering van We Still Grow.

Aansluitend aan de show is er gelegenheid om de band, met onder andere zangeres Dorona Alberti en gitarist Aron Raams, persoonlijk te ontmoeten tijdens de signeersessies. Gare du Nord staat op zaterdag 8 april in Paradox in Tilburg.