Jazz te Gast is terug in juni

Dat het jazzfestival Jazz te Gast in 2015 een succes was met o.a. Michael League en Shirma Rouse staat vast! Jazz te Gast móést daarom een vervolg krijgen, zo vond niet alleen het publiek, maar ook de gemeente en de artiesten. En ook dit jaar zijn er weer mooie namen te vermelden!
Jazz te Gast
Op 10 juni 2017 is het zover. Een keur van nationale en internationale artiesten komt spelen op 8 podia in de tuinen van de straat De Gast in Zuidhorn. Het programma overdag is gratis! In de avond is er een groots slotconcert met het voltallige Noordpool Orkest. Deze editie zal de artistieke leiding in handen zijn van de New Yorkse Dave Douglas samen met de Nederlandse Reinier Baas.

Dave Douglas is een zeer succesvolle trompettist, componist, onderwijzer en ondernemer uit New York en beroemd om de enorme breedte van zijn werk en voor het tegelijkertijd actief houden van een gevarieerde set van ensembles en projecten. Zijn unieke bijdrage aan de geïmproviseerde muziek is erkent met meerdere onderscheidingen, waaronder een Doris Duke Artist Award, een Guggenheim Fellowship, een Aaron Copland award en twee Grammy nominaties. Onder zijn leiding repeteren de artiesten op vrijdag 9 juni een uniek programma in. Ook schoolkinderen en jong talent doen mee.

Reinier Baas is een gitarist en componist, gevestigd in Amsterdam. Hij heeft de leiding gehad over ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’ sinds 2010, waarmee hij tourde in Japan, Australië, Nieuw Zeeland en Europa. Zijn tweede album met het kwintet leverde hem de prestigieuze Edison Award in 2013. Zijn laatste plaat, ‘Reinier Baas vs Prinses Discombobulatrix’, is een deels geïmproviseerde grotendeels instrumentale opera, waarvoor hij samen met wereldberoemde illustrator Typex en een groep 14 klassieke en jazzmuzikanten werkte.