Mondharmonica bij JazzPodium Amersfoort

Hermine DeurlooHet JazzPodium Amersfoort presenteert woensdag 29 maart mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo. Zij treedt op bij Stadscafé de Observant. Niet iedereen kent haar naam, maar bijna iedereen kent haar spel. Je hoort haar namelijk in het bekende deuntje van de Unox-reclame. Zij wordt deze avond begeleid door pianist Karel Boehlee, jarenlang de vaste begeleider van Toots Thielemans, en de Braziliaanse topbassist Bruno Viricimo. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Hermine Deurloo studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, maar is autodidact op de chromatische mondharmonica. Zij trad op met o.a. het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Schönberg Ensemble, en deed internationaal tournees en concerten met muzikanten als Tony Scherr, Het Willem Breuker Kollektief, Han Bennink, Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Denise Jannah. Als gastsolist is ze op vele cd’s en optredens te horen. In 2014 speelde ze op het North Sea Jazz Festival met Jesse van Ruller, Tony Overwater en Joshua Samson. Haar nieuwste album is eind 2016 verschenen onder de titel ‘Living Here’.