Nieuw album Broken Brass Ensemble 20 april feestelijk gevierd in EKKO

De 8-koppige brass-riot Broken Brass Ensemble is terug. Brass music 2.0 die je volledig weg gaat blazen. De kersverse samenwerking tussen Utrechtse multi-label The Bakery en de band zal op 20 april gevierd worden. Broken Brass Ensemble presenteert op 20 april ‘Astonishing Tales From Beyond The Brass Dimension’ in EKKO, Utrecht. Jermain Bridgewater verzorgt het voorprogramma, Harmen Ridderbos (Town of Saints) is de special guest en het DJ-team van het Britse label Stutter & Twitch zal de avond aan elkaar draaien.

Op 28 april komt ‘Astonishing Tales From Beyond The Brass Dimension’ uit. Het nieuwste album van Broken Brass Ensemble komt uit via het Utrechtse multi-label The Bakery en via Stutter & Twitch in Engeland. Zo hard als 2016 werd afgesloten, zo hard trapt Broken Brass Ensemble 2017 weer af. Het Britse label Stutter & Twitch bracht begin dit jaar eerste single The Hitchhiker uit op 7” vinyl. Om dit te vieren speelde de band liefst vier releaseshows in Engeland. Binnen de kortste keren raakten alle vier de shows uitverkocht. Een bliksemstart voor Broken Brass Ensemble.

Op 13 april komt tweede single ‘Hard Candy’ uit en de volledig geanimeerde videoclip, door Mitchell Keanu Kneefel en Roel Meijering, komt dezelfde dag online. Het Nederlandse achttal is niet zo maar een brass band. De band heeft een traditionele New Orleans Jazz sound gecombineerd met de krachtige klanken van hiphop, funk, soul, dance en jazz. Een onweerstaanbare mix met een eclectische sound waarmee ze de afgelopen jaren hard furore maakte in binnen- en buitenland. Broken Brass Ensemble zette vrijwel iedere zaal en ieder festival op zijn kop. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Paradiso, Oerol, Vera Groningen, Eurosonic/Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop, Kendall Calling (UK), Shambala (UK), GreenMan (Wales), Fusion (DU) en meer dan 350 andere podia en festivals gingen overstag voor de bak energie en de overrompelende sound van Broken Brass Ensemble.