Gregory Page presenteert nieuwe CD in Carré

Gregory Page presenteert op zondag 7 mei in een intieme setting zijn nieuwe CD So It Goes. Voor niet meer dan 100 man vertelt hij in foyer In de Nok in Koninklijk Theater Carré over zijn nieuwe CD, die op 21 april uitkomt, en geeft een akoestisch solo optreden.
Gregory Page
In de geest van Johnny Cash, James Taylor en Willie Nelson is het nieuwe album van Gregory Page geïnspireerd op de ervaringen van een derde generatie Iers-Armeense muzikant, die zijn leven documenteert met de pen van een dichter. So It Goes en bevestigt de status van Gregory Page als een van Amerika’s meest toonaangevende songwriters. Het alsbum verschijnt op vrijdag 21 april 2017.

So It Goes vertelt het verhaal van een immigrant die naar Amerika komt en door de ogen van een muzikant naar het leven kijkt. Dit vertaalt zich in 12 nieuwe oorspronkelijke songs met beeldend realisme, gevoeligheid en humor; begeleid door gitaar, banjo, cello en zelfs een 30 koppig orkest en koor.

De opnames vonden plaats in zijn woonplaats San Diego en in zijn geadopteerde huis in Amsterdam, samen met een indrukwekkende lijst muzikanten waaronder: Greg Leisz (Ray LaMontagne / Ryan Adams) op pedal steel guitar, Jim Soldi (Johnny Cash) op elektrische gitaar en Dennis Caplinger (Eric Clapton) op viool & banjo ; onder leiding van Jeff Berkley en goede vriend Jason Mraz die backing vocals doet op het nummer Hollywood’s Heroes.

Gregory Page is een unieke artiest die beschikt over het vermogen om het hedendaagse leven te observeren en dit op realistische, gevoelige edoch humoristische wijze in zijn teksten te verwerken. Over de jaren is Page uitgegroeid tot een meesterlijk tekstschrijver. Zijn nostalgieopwekkende nummers worden gedragen door zijn doorleefde stemgeluid en voeren de luisteraar mee naar de jaren dertig, de hoogtijdagen van de folk, jazz en americana.