Soulsensatie Diane Birch in mei naar Paradiso

Diane BirchSinger-songwriter Diane Birch speelt op 22 mei in Paradiso Amsterdam. De Amerikaanse zangeres is bekend om haar prachtige melancholieke songs met invloeden uit de soul en pop uit de jaren ’70.

De muzikale ontwikkeling van Diane Birch is bijzonder. Ondanks dat Diane al op jonge leeftijd veel achter de piano is te vinden, is ze pas op haar elfde voor het eerst met popmuziek in aanraking gekomen. Als dochter van een predikant groeide Diane op in Zimbabwe, Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Het strenggelovige gezin luisterde uitsluitend naar opera en klassieke muziek. Op latere leeftijd ontdekte Diane haar liefde voor Motown blues en retro pop.

In Nederland kennen we Diane Birch vooral van singles ‘Nothing But A Miracle’ en ‘Too Soon To End’, een samenwerking met Alain Clarke. Ook haar debuutalbum ‘Bible Belt’ werd goed ontvangen. In 2016 bracht ze EP ‘Nous’ uit, welke dit jaar opnieuw wordt uitgebracht op vinyl. Een soulvol en dansbare plaat die eens te meer de vele kwaliteiten van de zangeres laat zien.