Unieke reünie in Paradox

Het roemruchte eclectische ensemble Available Jelly is weer op tournee! En dit keer is een van de founding fathers, broer van Michael – tubaspeler Gregg Moore – ingevlogen vanuit Salt Lake City. Dat is heel bijzonder want Available Jelly speelde de laatste jaren, in deze originele bezetting, alleen in de USA. Deze bekende en geliefde brass band, opgericht door Gregg Moore in Salt Lake City, was vanaf het begin van de jaren ’80 gevestigd in Amsterdam. Dat was zo’n beetje ook de beginperiode van Paradox. Available Jelly en Paradox delen dan ook een historie die al heel lang terug gaat. Een reden te meer om dit unieke gezelschap weer eens terug te vragen.

Available Jelly kende afgelopen 35 jaren diverse bezettingswijzingen. Wat bleef was de avontuurlijke muzikaliteit variërend van folk, wereldmuziek en brassband tot theatrale comedy à la Spike Jones. En natuurlijk de toonkunsten van de buitengewoon vaardige bezetting: Eric Boeren cornet, Michael Moore sax en klarinet, Wolter Wierbos trombone, Gregg Moore tuba en Michael Vatcher percussie.

Available Jelly wordt op woensdag 15 maart geserveerd in Paradox.