Presentatie Tales Without Words in het Bimhuis op 10 maart

Op vrijdag 10 maart a.s. presenteert bandleider en gitarist/componist Corrie van Binsbergen in het Bimhuis in Amsterdam de nieuwe cd van haar band Vanbinsbergen Playstation. Op Tales Without Words staan bewerkingen van composities die Corrie van Binsbergen schreef voor haar literaire concertreeks met bekende Nederlandse schrijvers.

Corrie van Binsbergen heeft met Tales Without Words een conceptalbum gecreëerd met een mysterieus randje, vol gelaagde en klankvolle werken. Verhalen en poëzie van Remco Campert, Tommy Wieringa, Manon Uphoff, Tjitske Jansen en Toon Tellegen inspireerden de musici van Vanbinsbergen Playstation tot het vertellen van hun eigen muzikaal verhaal.

De 8-koppige allstar-formatie Vanbinsbergen Playstation bestaat sinds voorjaar 2015. Hun eerste succesvolle tournee werd afgesloten op het North Sea Jazz Festival 2016. De eerste cd van Vanbinsbergen Playstation, getiteld Live, behaalde een nominatie voor de Edison Publieksprijs 2016.

Naast Corrie van Binsbergen bestaat de band uit: Miguel Boelens (sopraan/altsax), Mete Erker (tenorsax/basklarinet), Morris Kliphuis (hoorn/cornet), Joost Buis (trombone/ lapsteel), Albert van Veenendaal (piano), Dion Nijland (bas) en Yonga Sun (drums).

Verhalen, poëzie en de samenwerking met schrijvers zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in de carrière van Corrie van Binsbergen. Zij organiseerde een groot aantal jaren het literaire/muzikale BrokkenBal tijdens de Boekenweek in het Bimhuis en was meer dan een decennium de inspirator van de succesvolle serie Schrijvers in Concert. Met de band Vanbinsbergen Playstation pakt zij de draad van haar eerdere instrumentale bands weer op, mét meenemen van de inspiratie en ervaring, opgedaan met de schrijversconcerten.

Tales Without Words wordt uitgebracht door Challenge Records. In het uitgebreide Engels/Nederlandstalige cd-boekje zijn delen van de gedichten en verhalen van de schrijvers opgenomen. Vanaf zaterdag 11 maart a.s. is Tales Without Words verkrijgbaar