Jazztip: Identikit in Jazzpodium DJS

IDENTIKIT
Foto (c) Tom Beek
Op zaterdag 18 februari speelt de groep Identikit in Jazzpodium DJS. Een wervelende, energieke band van gitarist Marzio Scholten, met muziek die balanceert tussen jazz en indie rock. Marzio Scholten is als gitarist en componist toonaangevend voor de huidige generatie jazz- en rockmusici in Nederland. Met Identikit toont hij zijn fascinatie voor zowel indie rock als jazz; Radiohead, Tortoise en Jaga Jazzist ziet hij als geestverwanten.

Identikit is een hechte band met klinkende namen uit de Nederlandse jazz. De rauwe gitaar, de frontlinie met twee saxen en de stevige ritmesectie zorgen voor een pakkend en boeiend geluid. De releases van Identikit werden lovend ontvangen in de pers, met onder meer een 5-sterrenrecensie in het Parool. Ook andere media waren niet zuinig in hun oordeel: NRC-Handelsblad schreef: ‘Ongepolijste, door elektrische gitaar opstuwende, rockende jazz met fraaie melodische wendingen’ en de Volkskrant vatte samen: ‘Identikit blaast je de kamer uit’.

Identikit bestaat uit: Marzio Scholten – gitaar, Lars Dietrich – altsaxofoon, Jasper Blom – tenorsaxofoon, Sean Fasciani – bas en Kristian Krajncan – drums.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 5,-.

Identikit speelt vandaag, zaterdag 18 februari 2017 in Jazzpodium DJS in Dordrecht