BRUUT! op vrijdag 17 februari in Paradox

Bruut!BRUUT! speelt enorm swingende, spannende, ongepolijste en dansbare feestmuziek! BRUUT!, dat bestaat uit Maarten Hogenhuis op altsax, Folkert Oosterbeek op het Hammond B3 orgel, Thomas Rolff op contrabas en Felix Schlarmann op drums, komt op vrijdag 17 februari is BRUUT! naar Paradox, voor de presentatie van hun nieuwe album ‘Superjazz’.

Afgelopen jaren deed de band bijna alle continenten van de wereld aan. Onder meer Japan, Polen, Burkina Faso, Spanje en Turkije stonden op het tourschema. Het kwartet was ook te zien op festivals als Tokyo Jazz, Glimps, National Arts, Istanbul Jazz, North Sea Jazz en Noorderslag.

In 2012 bracht BRUUT! het gelijknamige debuutalbum uit, gevolgd door het zeer goed ontvangen ‘Fire’ in 2013. Met het derde album ‘Mad Pack’ (2015) bewees de band opnieuw één van de meest creatieve en vernieuwende bands in het genre te zijn van dit moment. In het najaar van 2016 toerde BRUUT! met TV producent en schrijver Wilfried de Jong langs de Nederlandse theaters met hun door de pers geprezen voorstelling. Ze hebben de afgelopen jaren dus veel ervaring opgedaan en dat willen ze maar al te graag laten zien.

Afgelopen november werd BRUUT! door het magazine Esquire uitgeroepen tot de Best Geklede Band van 2016. Tijdens de uitreiking van deze prijs presenteerde de band hun vierde album ‘Superjazz’, dat in februari 2017 verschijnt. Vrijdagavond 17 februari in Paradox dus!