Extra concert Diana Krall in Carré

Wegens grote belangstelling komt Diana Krall voor nog een show naar Amsterdam. Op dinsdag 12 september geeft de Canadese zangeres een tweede concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor het extra concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster. Voor het concert op 11 september zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Meervoudig Grammy Award winnende jazz-pianiste en wereldberoemde zangeres Diana Krall heeft vorige week het eerste deel van haar wereldtournee World Tour 2017 aangekondigd. Deze tour, waarmee ze in 2017 en 2018 diverse landen aandoet, volgt op het langverwachte nieuwe album ‘Turn Up The Quiet’ dat op 5 mei uitkomt bij Verve Records. Het album markeert haar terugkeer naar Jazz en het Great American Songbook en herenigt haar met Grammy Award winnende producer Tomy LiPuma.

De tour gaat op 2 juni van start in Noord-Amerika in de State Theater in Minneapolis. Het Europese deel van de tour begint op 10 september in het Musikteater in Vejle, Denemarken en reist vervolgens door naar andere Europese steden met o.a. 2 concerten in The Royal Albert Hall in Londen op 27 en 28 september. Het complete tourschema is te vinden op www.dianakrall.com. In de komende weken worden er nog meer showdata bekendgemaakt.

Diana Krall behoort tot een van de meest succesvolle jazzmuzikanten van de afgelopen twintig jaar. Ze is de enige jazz-zangeres waarvan 8 albums gelijk na hun debuut de nummer 1 positie in de Billboard Jazz Albums Chart behaalden en is onderscheiden met 5 Grammy Awards en 8 Juno Awards. Daarnaast heeft ze 9 gouden, 3 platina en 7 multi-platina albums op haar naam staan. Haar opmerkelijke stem en grote muzikaliteit maken haar een van de meeste gewaardeerde artiesten van deze tijd.