The Jazzinvaders presenteren album bij De Observant

Jazzinvaders
Foto (c) Fred van Diem
The Jazzinvaders leden behoren tot de top van de vaderlandse jazz scène. Hoewel vaak bekroond vanwege hun solistische activiteiten, leveren zij met The Jazzinvaders hun sterkste werk tot nu toe. Woensdag 22 februari presenteren ze, op uitnodiging van het JazzPodium Amersfoort, hun nieuwe album bij Stadspodium De Observant.

Alt-saxofonist Rolf Delfos raakt je recht in het hart met zijn bravoure en virtuositeit, maar zal u ook verbazen wanneer hij zijn lyrische kant laat horen. De subtiele groove en harmonieën van pianist Berthil Busstra prikkelen niet alleen de fantasie maar maken ook dat je wilt opspringen en dansen. Hart van de groep, in vele opzichten, is drummer Phil Martin met zijn uitstekende groove, feel en herkenbare sound. Verder bestaat de groep uit een aantal nieuwe leden die al vaak binnen andere formaties te horen waren op het Social Beats label. Ton van der Kolk op bas. Hij speelde al eerder mee tijdens de toer met Dr. Lonnie Smith. Verder rots in de branding Peter Broekhuizen op bariton saxofoon, bekend van o.a. het Artvark Saxofoon Quartet. En, last but not least, trompettist Cees Trappenburg van o.a. Alain Clark.

De band heeft een geheel nieuw album opgenomen, getiteld “Find The Love” waarbij men zich laat inspireren door seventies disco jazzfunk van artiesten als Roy Ayers, Donald Byrd, George Duke en Earth Wind & Fire. Het inmiddels vijfde album staat vol met funky disco grooves zoals die in de jaren ‘70 werden gemaakt. Dit keer is de groep nog meer gaan zoeken naar liedjes binnen deze kaders en komen zij met 10 aanstekelijke “disco” tunes.