Al Jarreau ( 12 maart 1940 – 12 februari 2017)

Al JarreauAl Jarreau, de Amerikaansejazz zanger is niet meer, hij overleed vandaag op 76-jarige leeftijd. Een en ander is bekend gemaakt via de website van de zanger. Deze week werd hij al in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen, de tournee moest hij hierdoor stoppen.

De zanger wordt gezien als een van de meest gevierde jazz-zangers en heeft als enige zanger ooit 7 Grammy Awards in maar liefst drie categorieën gewonnen. Jarreau is bekend geworden door zijn uitzonderlijke stem, waarmee hij veelvuldig improviseert en instrumenten na doet. Ook zijn scat’s zijn wereldberoemd.

Zijn doorbraak kwam in 1977, met zijn live-album ‘Look to the rainbow’, waarvoor hij zijn eerste Grammy won. Dat succes werd vier jaar later overtroffen met zijn klassieker ‘Breaking Away’. Al Jarreau werkte in zijn carrière al samen met grote namen als Herbie Hancock, Jill Scott, Shakatak, George Benson, Marcus Miller, Paul McCartney en het Metropole Orkest. Tot zijn bekendste nummers behoren tracks als ‘Rondo a la Turk’, ‘Boogie Down’, ‘Monin’ ‘, zijn vocale verdie van Dave Brubeck’s ‘Take Five’ en ‘Roof Garden’.