Jazztip: FLiNK in DJS

FLiNKVanavond, zaterdag 11 februari, treedt de nieuwe formatie FLiNK op in Jazzpodium DJS in Dordrecht tijdens de Jazz & Beyond-avond. FLiNK is een nieuwe band bestaande uit Arthur Flink, Robin Koerts en Arthur Leijten. Arthur Flink, de voormalig State of Monc trompettist, lijkt zijn draai nu echt gevonden te hebben in dit bijzonder dynamische trio. Met meesterbassist Robin Koerts (onder meer verantwoordelijk voor ‘de week in Soundbytes van DWDD) en Arthur Leijten op drums en het gebruik van samples, weet FLiNK een overtuigende energieke en vooral afwisselende sound te produceren die soms doet denken aan Donald Byrd, dan weer Miles maar ook net zo gemakkelijk herinneringen oproept aan de beste Brecker Brothers platen op zijn tijd.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud.