Average White Band naar Boerderij

Average White BandAverage White Band wordt gezien als één van de beste soul, R & B en funk bands die er bestaan. De instrumentale megahit ‘Pick Up the Pieces’ zorgde voor hun grote doorbraak en vele successen volgden. De band is beïnvloed door jazz grootheden, waaronder Cannonball Adderley, Herbie Hancock en The Crusaders en R&B helden Marvin Gaye, James Brown, Al Green en Stevie Wonder. Hun authentieke soulvolle mix is tijdloos en wordt wereldwijd omarmd door een trouw publiek.

Average White Band vierde in 2014 hun 40-jarig jubileum. De band scoorde in de jaren ’70 grote hits en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige Hip-Hop en R&B scene. Ballads zoals ‘Cloudy’, ‘A Love Of Your Own’ en ‘If I Ever Lose This Heaven’ worden gezien als de beste soul nummers ooit. Verwacht een selectie met songs van hun vele invloedrijke albums. De band bestaat uit de Schotten Alan Gorrie en Onnie McIntyre, zij worden bijgestaan door de Amerikaanse muzikanten Rocky Bryant,(drums) Freddy V. (saxes), Rob Aries (keys) en Brent Carter (vocals). Een unieke kans om te genieten van deze levende soul legendes.

Op 19 november komt de Average White Band naar Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.