Mezzoforte naar de North Sea Jazz Club

MEZZOFORTEMezzoforte, de wereldberoemde fusionband uit IJsland, komt terug naar de North Sea Jazz Club! Ze hadden hun grote doorbraak in 1983 met het nummer ‘Garden Party’. Dat kwam als een complete verrassing voor de toen piepjonge jongens. Sindsdien zijn ze de grootste fusionact van Europa en still going strong. Hele generaties zijn opgegroeid met de muziek van Mezzoforte en menig TV of radiostation gebruikte hun tunes als jingles. Van de BBC tot het weerbericht van de Russische vloot.

Het specifieke geluid van deze band hangt samen met hun thuisland. Een beetje geïsoleerd van anderen, heeft Mezzoforte zich vooral op zichzelf gericht. Dat heeft geresulteerd in een karakteristieke sound met veel emotie en melodie.In 2013 stond Mezzoforte al een keertje eerder in de club. Dit keer wordt een nog specialere avond, want percussionist en oud-bandlid Jeroen de Rijk doet voor het eerst sinds de jaren ’80 weer mee met de IJslanders!

Mezzoforte komt op 28 februari naar de North Sea Jazz Club in Amsterdam voor een nu al legendarisch optreden!