Bas van Lier 3 presenteert nieuw album in de North Sea Jazz Club

Bas van Lier is al lange tijd de stuwende kracht achter bands als DeDeeldeliers (met Jules Deelder) en zijn eigen Bas van Lier 3. Daarnaast was hij jarenlang de vaste pianist bij saxofonist Hans Dulfer. Na zich een aantal jaren voornamelijk te hebben toegelegd op zijn andere liefde, het Hammondorgel, is hij nu weer terug bij de klassieke piano.Het Bas van Lier 3 speelt net zo makkelijk muziek van Duke Ellington en Charles Mingus als van Lykke Li, Bette Midler of Bobby Gentry. Door deze opvallende repertoirekeuze wordt de luisteraar steeds verrast en opnieuw gepakt. Onder de noemer Groove or Dare speelt Bas van Lier 3 “hi–energy jazz with a twist of soul and blues”. Meeslepend, dynamisch en ultra swingend!Kunstenaar Pieter Riezebos heeft speciaal voor het trio de hoes van Groove or Dare geschilderd en zal op de avond zelf live mee schilderen op het podium. Ter ere van deze albumpresentatie kunnen concertbezoekers de cd na afloop gratis meenemen!

Het Bas van Lier 3 presenteert haar nieuwe album op 6 april in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.