Rolf Delfos naar DJS

Op zaterdag 14 januari speelt altsaxofonist Rolf Delfos met zijn kwartet in Jazzpodium DJS. Hij toert nu naar aanleiding van zijn nieuwe album ‘Roadtrip (for the last 90 days of your life)’. Op die plaat maakt de zich onstopbaar ontwikkelende Delfos een zijstapje naar jazzrock. Niet de in de loop der jaren verzoete fusion, maar jazzrock zoals het leven is: schoonheid met een rauw randje, onvoorspelbaar, dynamisch, energiek; zoals die 80-jarige vrouw die kiest voor een wereldreis met haar zoon, in plaats van de laatste chemokuur.

Rolf Delfos heeft nog nooit een album uitgebracht onder eigen naam. De reden hiervoor is dat hij zich altijd gelieerd heeft aan bands en het collectief zwaarder vond wegen dan zijn eigen naam te verbinden aan een groep. Met onder meer Artvark, de Houdini’s, The Jazzinvaders en Licks & Brains is hij zeer succesvol in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren heeft Delfos echter een aantal composities geschreven die hij slechts geschikt acht voor een jazzrockformatie, en dus niet vindt passen bij eerdergenoemde bands.

Delfos vond zijn mede jazzrock-adepten in Pascal Vermeer, Udo Pannekeet, Berthil Busstra en Peter Heijnen. Het album ‘Roadtrip (for the last 90 days of your life)’ verschijnt in januari. Een perfecte timing dus om de roadtrip langs Dordrecht te laten gaan.