DELFOS! naar De Observant, Amersfoort

Foto (c) Roland van Tulder

Jazzrock. Eigenlijk een perfecte benaming voor een ultieme mengvorm: jazz met rockinvloeden of rock met jazzinvloeden. DELFOS? brengt jazzrock zoals t leven is: schoonheid met een rauw randje, onvoorspelbaar, dynamisch, energiek, zoals die tachtigjarige vrouw die kiest voor een wereldtrip met haar zoon in plaats van de laatste chemokuur.

Rolf Delfos heeft nog nooit een album uitgebracht onder eigen naam. Hij heeft zich altijd gelieerd aan bands en vond het collectief zwaarder wegen dan zijn eigen naam. Met onder andere Artvark, de Houdini’s, The Jazzinvaders en Licks & Brains is hij zeer succesvol in binnen- en buitenland. Delfos heeft echter in de afgelopen jaren een aantal composities geschreven die hij slechts geschikt acht voor een jazzrockformatie en dus niet vindt passen bij eerdergenoemde bands. Delfos vond zijn mede jazzrock-adepten in Pascal Vermeer, Udo Pannekeet, Berthil Busstra en Peter Heijnen.

Het album ‘Roadtrip (for the last 90 days of your life)’ verschijnt in januari en dus een perfecte timing om de roadtrip langs Amersfoort te laten gaan.

DELFOS? staat op 11 januari in De Observant in Amersfoort.