Pedro Luis Pardo Cosme brengt Cuba naar Amersfoort

Pedro Luis Pardo Cosme is bassist en tresspeler, componist en arrangeur en tevens muzikaal leider van verschillende son- en salsagroepen. Hij treedt op woensdag 18 januari op in Stadscafé de Observant in Amersfoort. Naast Pedro bestaat de band deze avond uit Nils Fischer op conga’s, Armando Vidal op timbales en pianist Jorge Martinez Galán.

Verwacht deze avond een mix van traditionele trova, bolero’s, cha, Guaracha, en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera. Dit alles aangevuld met prachtige eigen composities, verrijkt met moderne elementen als guajeo’s en tumba’os. De instrumenten zijn vandaag volledig akoestisch, precies zoals in het ‘Casa de la Trova’ in Santiago te horen is. Pedro Luis Pardo Cosme staat garant voor een sprankelend en swingend feest!

Geboren in Santiago de Cuba, begon Pedro zijn muzikale carrière in het ‘Casa de la Trova’ waar hij, als eerste van de jonge generatie sonmuzikanten van nu, zijn master-opleiding kreeg van de oude garde van de traditionele muziek, zoals Maduro en Compay Segundo. Hij werkte vervolgens gedurende negen jaar als de vaste bassist van het ‘Casa de la Trova’, en was muzikaal leider van diverse Cubaanse bands. Ook was hij in Cuba wekelijks live op de radio te beluisteren met de zangeres Maria Ochoa en de trompettist Inaudi Paisán.

In 1995 vestigde hij zich in Nederland. Hij richtte de songroep Saoco op en werd de vaste bassist van Rumbatá. Hij verleende zijn medewerking aan talloze projecten en CD’s, waaronder Timbazo, CaboCubaJazz, Saoco, Rumbatá, Issac Delgado, Laura Fygi en Mayito (Los Van Van). De meest recente samenwerking is met Carel Kraayenhof en het Metropole Orkest in de bijzondere voorstelling ‘Memorias de Cuba’ waar ook een CD van werd uitgebracht.