Maarten Hogenhuis brengt album ‘mimicry’ uit

maarten hogenhuis
Foto (c) Lotte de Graaf

‘mimicry’ is het tweede album van saxofonist Maarten Hogenhuis. Samen met drummer Mark Schilders en bassist Thomas Rolff, brengt hij zeven eigen composities ten gehore, alsmede twee gedeeltes uit Duke Ellington’s ‘The Queen’s Suite’ en ‘Tea for Two’ van Vincent Youmans. Meer nog dan op zijn debuutalbum ‘4/3’ uit 2014, profileert Hogenhuis zich op dit album als componist. De inspiratie voor mimicry vond hij in veel van de muzikanten waarmee hij de afgelopen jaren mee heeft gewerkt.

Componist, saxofonist en bandleider Maarten Hogenhuis is bekend van onder meer de powerjazzformatie BRUUT!, waarmee hij vier albums heeft uitgebracht en waarmee hij speelde in onder andere Japan, Zuid-Afrika, Burkina Faso, Suriname, Turkije en Spanje. Zij tourden afgelopen najaar met Wilfried de Jong door Nederland. Hij is ook lid van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble onder leiding van Reinier Baas, dat in 2013 een Edison in de wacht sleepte voor Beste Jazz Album.

Daarnaast speelt hij in de all-star formatie Krupa & The Genes, opgericht door drummers Stefan Kruger en Joost Patocka. Als sideman werkte hij met niemand minder dan Jesse van Ruller, Jorge Rossy, Dick Oatts, John Riley, Jay Anderson, Pete Philly & Perquisite, Anton Goudsmit, Benjamin Herman en vele anderen.

Het album zal op 6 januari worden gepresenteerd in het Bimhuis te Amsterdam, waarna een tour door Nederland volgt.

Maarten Hogenhuis live:

6 januari – Bimhuis, Amsterdam
7 januari – Lantarenvenster, Rotterdam
19 januari – Mahogany hall, Edam
21 januari – Artishock, Soest
22 januari – Jazz Factory, Den Bosch
27 januari – TivoliVredenburg, Utrecht
5 februari – Diamanttheater, Den Haag