Jessica Sligter brengt ‘A Sense Of Growth’ uit

Jessica Sligter is een Noors-Nederlandse zangeres die met ‘A Sense Of Growth’ haar derde album uitbrengt. Met haar vorige releases ‘Balls And Kittens’ en ‘Fear and The Framing’ bracht ze al vele mensen in vervoering met haar sensuele, eigenzinnige, mysterieuze, uitgesproken, avantgardistische en gevarieerde manier van zingen en componeren. Hoewel ze haar songs vooral vol dramatiek presenteert, weet ze je ook zeer intiem en warm te behagen.

Dit keer is er meer plaats ingeruimd voor synthesizers, maar het blijft toch draaien om Jessica’s karakteristieke stem en haar avontuurlijke kijk op compositie en produktie; ‘I’ve worked more with abstract sonic images to try to deconstruct the format of songbased music’.

Haar nieuwe cd werd opgenomen in Seattle met producer Randall Dunn (bekend van o.a. Marissa Nadler, Akron/Family en Earth) en je hoort muzikale gastbijdragen van o.a. de bekende Noorse zangeres Jenny Hval en Eyvind Kang (bas en viool, bekend van o.a. Mr. Bungle, Animal Collective en John Zorn).