Lama ft. Joachim Badenhorst naar Paradox

Lama ft. Joachim BadenhorstLama, het jonge Portugees-Canadese trio met de basis in Nederland, is momenteel niet weg te slaan uit de Europese jazzscene. Met drie succesvolle albums op het Clean Feed label maakte de groep dan ook veel indruk op pers, programmeurs en publiek.

Het bovenstaande is dan ook de reden dat een aantal jazzclubs, verenigd in de VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia), een gezamenlijke tournee opgezet heeft voor dit talentvolle gezelschap met optredens in Leiden, Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Terneuzen en Tilburg.

Lama heeft inmiddels de fantastische Belgische klarinettist Joachim Badenhorst ingelijfd en die past naadloos bij de poëtische en intieme muziek van de groep. Naast de Portugese invloed, door de schitterende trompettiste Susana Santos Silva en bassist Gonçalo Almeida, wordt de muziek ook ingekleurd door de Canadese drummer Greg Smith, met een verleden in de hip-hop en R&B. Lama is hun bijzondere bezetting uitgegroeid tot één van de meest intrigerende ensembles van de huidige Europese scene. Een van de tofste nieuwe jonge jazzbands van nu!

Lama ft. Joachim Badenhorst speelt op vrijdag 16 december 2016 in Paradox.