Jazztip: Yuri Honing in Jazzpodium DJS

Yuri Honing
Foto: Joost van den Broek/de Volkskrant (c)’08

Zondagmiddag 4 december is saxofonist Yuri Honing te gast bij Jazzpodium DJS. Met zijn Yuri Honing Quartet brengt hij nieuwe muziek vol verleidelijke grooves.

Zijn meest recente album ‘Desire‘ staat in het teken van verlangen, een muzikale ervaring vol spirituele uithalen rondom de sound van de saxofonist die zo dicht op de menselijke stem staat. Saxofonist Yuri Honing staat al jaren aan de internationale top. Hij werkte met onder anderen Pat Metheny, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf.
Honing, die bekend staat om het mixen van muziekstijlen, laat meeslepende melodieën de boventoon voeren en combineert op indrukwekkende wijze jazz, pop, klassieke en zelfs oude muziek. De compositie Lasciate Mi Morire (Laat mij sterven) bijvoorbeeld is ontleend aan een prachtig madrigaal van Monteverdi uit 1614. Het resultaat is een uitstekend ontvangen plaat vol weemoed die de luisteraar beroert.