Mete Erker naar Paradox

mete-erker-artvark-hr-260914-lenny-oosterwijk-k4b0028-kopie
Foto (c) Lenny Oosterwijk

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland. Hij staat bekend om zijn eigen warme geluid en sterke drive. Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren ’60.

Hij speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scène: van New Cool Collective tot Conny Jansen Danst, van Beef tot ensemble Asko Schönberg. Daarnaast is hij een van de drijvende krachten achter Estafest! en het Artvark Saxophone Quartet. In de grote verscheidenheid aan projecten waar Mete Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek.

Met zijn eigen Mete Erker Trio treedt hij voor het eerst hoofdzakelijk als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, vers van de lever. Het fantastische ritmetandem bassist Johan Plomp en drummer Makki van Engelen complementeert de band.

Op zaterdagavond 3 december presenteert het Mete Erker Trio hun tweede album ‘Live!’ in Paradox, Tilburg.