Jef Neve naar ’t Paard

Jef NeveWat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? Wat als je eindelijk geleerd hebt om op de moeilijkste golven te blijven rechtstaan en met een spectaculaire sprong het veilige strand weet te bereiken?

Jef Neve brengt dit voorjaar een nieuw album uit. Na het succes van zijn solo-album ‘One’ uit 2014 en de bijhorende wereldwijde tournee die meer dan twee jaar zou duren, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: ‘Perfect Spirit Control’. Deze keer combineert Neve de piano met drums, elektronica en strijkers. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd. Op 14 april staat Jef Neve in ’t Paard in Den Haag.

Tussen het Vlaams Filharmonisch Orkest en boybands
Jef Neve, die op zijn veertiende al in meerdere lokale bands speelde, voelt zich thuis in ieder genre. Zijn cv puilt uit van opmerkelijke muzikale activiteiten: zo speelde hij mee met de populaire Belgische boyband Get Ready, het Vlaams Filharmonisch Orkest, was hij te horen in verschillende theaterproducties en componeert hij voor film en tv.

Master of Music
In 2000 behaalde Jef Neve zijn Master of Music in jazz en klassieke piano. Daarna specialiseerde hij zich in Chamber Music en hier studeerde hij zelfs cum laude in af. Sinds 2008 staat zijn piano op internationale podia. Eerder maakte hij al furore op Paris Jazz, North Sea Jazz, Montreal Jazz Festival en London Jazz Festival en komt nu naar Paard van Troje.