Win kaarten voor JazzZine presents New Cool Collective in Duycker

website-new-cool-collective-1New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Inmiddels heeft New Cool Collective ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland. Jazzdance is voorbijgegaan als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek denkbaar.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden, is in 2016 het meest recente album ‘The Things You Love‘ uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van de jaren 80 hits ‘Whose Side Are You On?’ en ‘Don’t Blame It On That Girl’.

Op 27 januari staat New Cool Collective in Podium Duycker in Hoofddorp en aangezien JazzZine groot fan is van New Cool Collective én Duycker, presenteert JazzZine Nederlands beste jazzband die avond in Duycker. Zorg dus dat je erbij bent, want gezien de akoestiek van Duycker is dit overduidelijkde beste zaal om het New Cool Collective te gaan beluisteren!

Kaarten zijn te koop bij Duycker, maar natuurlijk kunnen wij onze vaste lezers ook verblijden met enkele kaarten. JazzZine geeft een stapeltje kaarten weg en dat doen we alleen aan de echte fans van New Cool Collective en JazzZine! Alleen als je JazzZine volgt op Facebook en dit bericht op Facebook deelt ding je mee naar een van de setjes vrijkaarten die we hebben liggen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *