Jazztip: The Voice of Monk ft. Pepijn van der Sande in Paradox

voice-of-monkThe Voice of Monk is een kersverse Nederlandse jazzgroep bestaande uit leden van de befaamde Monk-groep Thelonious4 en de talentvolle vocalist Pepijn van der Sande. Hun uitgangspunt is verbeelding…’A note can be small as a pin or as big as the world, it depends on your imagination’ (Thelonious Monk).

Ze gaan op zoek naar de wrijving tussen conventies en vrijheden. Met behulp van zang, spoken word, instant composing, diverse muziekstijlen zoals rock en minimal music en Monk’s eigenzinnige muzikale universum ontstaat er een overrompelende muzikaal-theatrale cross-over. Zelf-gecomponeerde muziek en zelfgeschreven (zang-)teksten staan centraal.

The Voice of Monk wil op een andere, vrijere manier muziek maken. De muziek van Monk is hier een perfecte basis voor. Zanger en band vormen samen een sterke creatieve eenheid die veel verdergaat dan het concept zanger plus begeleidingsband. Zij raken samen de kern van geïmproviseerde muziek. Stukje luisteren? Dat kan hier: http://bit.ly/monkvoice Of bekijk een video: http://bit.ly/monkvoicevideo

Pepijn van der Sande – zang, Guillermo Celano – gitaar, Iman Spaargaren – tenoor saxofoon, klarinet en basklarinet, Stijn de Wit – contrabas en Jurjen Bakker – drums. The Voice of Monk speelt vanavond, vrijdag 25 november, in Paradox in Tilburg.