Jazztip: Andrea Keller in DJS

jazzcombo-henk-c-kok-e1476388890562-140x150Het programmaonderdeel Homegrown van Jazzpodium DJS staat in het teken van een lokale band die bezig is met jazz, soul, blues of wereldmuziek. Elke derde zondag van de maand goede muziek uit de regio. Op zondag 20 november speelt de groep Don’t Explain. De Dordtse zangers Andrea Keller begon vijf jaar geleden met een jazz-zangopleiding aan de Rotterdamse SKVR Jazzschool. Ze kreeg les van Margriet Sjoerdsma, Katja Maria Slotte en Maria Mendes. Medio 2014 startte ze samen met contra-bassist Henk Kok, pianist Martin Boskamp, vibrafonist Sandro Estourgie en drummer Jack Weijts het Jazz Combo Don’t Explain.

De band speelt standards uit het Great American Songbook en het Jazz Real Book met een lekkere jazzy touch en een pittige swing. Zonder meer aanstekelijk is het om te zien hoeveel lol de ervaren muzikanten uitstralen. Don’t Explain treedt frequent op in culturele podia in de regio Drechtsteden. Op 20 december 2015 traden ze ook met veel succes op in Jazzpodium DJS.