Sharon Jones overleden

sharon-jones1Sharon Jones, zangeres en frontvrouw van de The Dap-Kings, is na een lang gevecht tegen alvleesklierkanker overleden. Volgens een bericht, geplaatst op haar Facebook pagina, was de zangeres in gezelschap van haar geliefden, inclusief The Dap-Kings toen ze stierf. Sharon Jones is 60 jaar geworden.

Jones begon haar carrière als zangeres in een gospelkoor. In het begin van haar carrière bleef ze relatief onbekend als sessiezangeres. Gedurende deze tijd werkte ze als correcties officier bij Rikers Island en als een pantserwagenbewaker voor de Wells Fargo Bank. Ze had haar doorbraak in 1996 toen ze als achtergrondzangeres optrad bij Lee Fields. Jones werd ingelijfd door Gabriel Roth bij het soul/funk label Desco Records alwaar ze een aantal singles uitbracht.

Toen Roth een paar jaar later het label Daptone Records oprichtte werd Jones het label’s vooraanstaande artiest. Met haar backingband The Dap-Kings bracht ze zes albums uit en ging vaak op wereldtournee. Jones stond vooral bekend om haar energierijke live optredens waarbij ze zelden stopte met bewegen.

In 2013 bleek dat ze leed aan alvleesklierkanker. Het jaar erop was ze kort kankervrij, echter in 2015 bleek dat de ziekte was teruggekeerd. Ondanks haar ziekte bleven Jones en The Dap-Kings optreden tot september van dit jaar. Vorige maand zou ze een optreden geven tijdens het White House’s South by South Lawn Festival, echter op het laatste moment moest ze door haar ziekte het optreden afzeggen.