BRUUT! wint award Best Geklede Band en kondigt nieuw album aan

Bruut!Donderdagavond is BRUUT! uitgeroepen tot ‘Best Geklede Band 2016’ door het magazine Esquire. De award uitreiking vond plaats in W Amsterdam, waar het viertal tevens hun nieuwe album ‘Superjazz’ en bijbehorende tour aankondigde. BRUUT! heeft niet stilgezeten in 2016, de band speelde onder andere in Japan, Spanje en Turkije en tourde daarnaast met Wilfried de Jong door het hele land met hun veelgeprezen theatervoorstelling. Afgelopen avond mochten de heren de award voor ‘Best Geklede Band 2016’ in ontvangst nemen.

Tijdens de uitreiking kondigde BRUUT! hun nieuwe album ‘Superjazz’ aan, de opvolger van het in 2015 uitgekomen ‘Mad Pack, die in februari 2017 verschijnt. Ook speelde de band een aantal nummers, waaronder het vandaag uitgebrachte ‘Baha’.

In februari gaat de ‘Superjazz’ tour van start, waarmee de band door het hele land te zien is. Onder andere een releaseshow in Amsterdam en shows in Groningen, Rotterdam en Tilburg staan op de planning.

Tour data:
3 februari: Bimhuis, Amsterdam (album release show)
4 februari: Muziekgebouw, Eindhoven
10 februari: De Doelen, Rotterdam
11 februari: Groene Engel, Oss
17 februari: Paradox, Tilburg
19 februari: Simplon, Groningen
25 februari: Harbour Jazzclub, Winschoten
19 mei: Concertgebouw, Amsterdam