Jakob Bro Trio naar Paradox

Jakob Bro TrioHet album Balladeering in 2009 was voor Jakob Bro de internationale doorbraak als componist en bandleider. Dit album was het eerste van de trilogie Balladeering-Time-December Song, met de legendarische saxofonist Lee Konitz als spilfiguur. De trilogie wordt beschouwd als een mijlpaal in de Deense jazz.

Jakob Bro, voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band en lid van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet, is nu weer op tournee met zijn eigen trio. Zijn contrabassist Thomas Morgan is Bro’s muzikale metgezel sinds meerdere jaren – zowel op het podium als in de studio – en meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige subtiele drumspel bij onder andere John Zorn en Bill Frisell. Joey Baron is misschien wel de muzikaalste drummer die er op deze aardbol rondloopt. Geen wonder dat dit trio van de Deense gitarist Bro al eens een prachtig concert in PaRaDoX speelde. We zijn vereerd en blij dat hij weer terug is met zijn formidabele trio.

Het Jakob Bro Trio speelt op woensdag 16 november in Paradox in Tilburg